Wanneer heb ik mijn producten in huis?

Bombersonline levert uitsluitend uit voorraad. Hierdoor kunnen bestellingen snel worden verstuurd. Nadat wij je betaling hebben ontvangen wordt je bestelling verstuurd. Uiterlijk binnen 3 werkdagen wordt de bestelling bij je thuis aangeboden door TNT. Voor België geldt dezelfde termijn.

 

Krijg ik ook een bevestiging van mijn bestelling?

Nadat je gewinkeld hebt en een bestelling hebt geplaatst ontvang je per e-mail een factuur en tevens bevestiging van je aankoop. Zodra je betaling van je bestelling op onze bankrekening is bijgeschreven wordt je bestelling door onze postafdeling verstuurd. Hiervan ontvang je nog een e-mail waarin staat dat je nieuwe product(en) onderweg zijn.

 

Leveren jullie ook aan andere landen?

Naast Nederland levert Bombersonline ook aan klanten in België, Luxemburg, Duitsland en Spanje.

 

 

Zijn alle producten nieuw?

Al onze producten zijn nieuw. Tenzij anders -en apart vermeld.

 

Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Onze prijzen liggen ruim onder de reguliere winkelprijzen. Het verschil hierin is duidelijk zichtbaar in de shop, de winkelprijzen zijn doorgestreept en de prijzen die wij hanteren staan ernaast.

Wij kunnen onze producten heel scherp aanbieden omdat wij geen duur winkelpand met personeel hebben. Daarnaast versturen wij onze producten met gerecycled materiaal, dit is goedkoper en millieuvriendelijker.

Ten slotte hanteren wij een minimale marge zodat onze producten voor een breed publiek toegankelijk zijn en blijven! 

 

Hebben jullie ook een winkel?

Bombersonline heeft geen winkel of showroom. Wij verkopen uitsluitend via internet. Hierdoor kunnen wij natuurlijk onze producten zeer scherp blijven aanbieden. Bestellingen afhalen is niet mogelijk. In overleg kunnen grote bulk bestellingen op afspraak wel worden opgehaald. 

 

Hoe bepaal ik de juiste maat?

Indien er van een product of van een groep producten een maattabel is dan staat dit bij de omschrijving van het product. Vervolgens kun je in het menu linksonder bij “Maattabellen” informatie vinden voor de juiste maat van dit product. Deze tabellen zijn gemiddelden, ieder mens is tenslotte anders qua lichaamsbouw. Aan de maten in de tabellen kunnen geen rechten worden ontleent.

 

Het product wat ik zoek hebben jullie niet in het assortiment. Kunnen jullie dat wel bestellen?

Als je een product zoekt wat wij niet in het assortiment hebben dan kunnen we het, indien leverbaar, bestellen bij één van onze leveranciers. Stuur een mailtje naarinfo@bombersonline.com  met een zo duidelijk mogelijke omschrijving van het product en eventueel het merk. Bombersonline gaat dan voor je kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Worden mijn bestelde producten goed verzonden?

Iedere bestelling wordt verstuurd via TNT Post in stevige nieuwe verpakkingsmaterialen, hiervoor rekenen wij verzendkosten. Deze variëren van € 1.75 tot € 7.00 voor Nederland en van € 3.00 tot € 12.95 voor België.     

Voor meer informatie hierover kijk je in het menu bij Verzendkosten.

 

 

Hoe gaan jullie om met mijn persoonlijke gegevens?

Bombersonline gebruikt de gegevens van klanten intern en dus uitsluitend voor eigen gebruik. Wil je meer weten hierover kijk dan bij: Privacy Policy.

 

Hoe kan ik mijn bestelde producten veilig betalen?

Klik hier met je muis: Veilig Betalen.

 

Mijn wachtwoord ben ik vergeten, wat nu?

Je klikt op “Inloggen” en vervolgens op “Wachtwoord kwijt”. Vul je e-mail adres in en klik op “versturen”. Nu ontvang je meteen per e-mail een nieuw wachtwoord. Je wachtwoord kun je later altijd weer wijzigen.

 

Kan ik een product ook ruilen?

Klik hier met je muis: Ruilen.

 

Mijn vraag staat hier niet tussen.

Je kunt je vraag dan stellen per e-mail aan info@bombersonline.com .