Brandstof additieven

Brandstof probleem

De lente begint, de zon schijnt en het nieuwe vaar seizoen staat weer voor de deur. Hoe vervelend zou het dan zijn als u de buitenboord/inboord motor weer wil gebruiken en deze niet werkt vanwege een brandstof probleem. Dit levert vaak onnodige irritaties omdat het voorkomen had kunnen worden met het juiste brandstof additief!

Daarom worden toevoegingen aan uw brandstof steeds belangrijker.Zo zijn additieven in de brandstof ter voorkoming van bacteriegroei onmisbaar geworden. Daarbij zorgen additieven  tot betere conservering, betere prestaties, zuinigere prestaties en minder slijtage aan brandstof systeem en motor. Vaak na een langere periode van stilstand willen motoren niet meer aanslaan of goed lopen.

Oude brandstof

Bij een onderhoud beurt blijkt dan vaak dat het brandstof systeem, met name de carburateur, verstopt is geraakt door veroudering van de benzine. Of heeft er een bacterie zich genesteld aan de wand van u brandstof tank Deze veroudering ontstaat doordat toegevoegde ethanol vocht aantrekt . De bacteriën uit deze brandstof(benzine ,Diesel) en het vocht gaan samen met zuurstof van boven het vloeistofniveau in de tank reageren (oxideren).

De maximale houdbaarheid van benzine zonder additieven is enkele maanden voordat de veroudering(gomvorming) optreed. Daarom is het verstandig om er op tijd bij te zijn om het juiste additief toe te voegen aan u brandstof. Hiermee voorkomt u een hoop problemen en irritaties aan het begin van het vaar seizoen. En kunt u weer vrolijk beginnen aan een nieuw vaar seizoen!

Voorkomen beter dan genezen

Wij hebben daarom een ruim assortiment aan diversen brandstof additieven in onze webshop en winkel van onder andere Bardahl, Xbee en Grotamar. Deze producten zorgen ervoor dat u ten alle tijd u vaartuig met plezier kan gebruiken. Mocht u vakkundig advies willen over een brandstof additief  kunt u langs komen in onze winkel maar u kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.